info@marcomassage.nl

Verschillende massagegeuren en wat ze voor jou kunnen doen

Verschillende massagegeuren en wat ze voor jou kunnen doen

Ons reukorgaan, de neus, heeft verschillende functies., Zo  ademen we zuurstof door onze neus, welke hierin wordt gefilterd en verwarmd voordat het onze longen bereikt. Als we ontspannen zijn, zullen we dieper in de buik en vanuit onze neus ademen. Ook helpt de neus ons beschermen tegen gevaar. Wanneer we denken dat iets giftig voor on is, zullen we er snel aan ruiken of het gevaarlijk voor ons is. Je hebt vast wel eens aan etenswaar geroken waarvan je niet meer zeker wist of je het nog kon eten.

Door onze neus kunnen we oude herinneringen van vroeger weer herbeleven. De appeltaart van nu doet je denken aan je oma omdat ze vroeger zo vaak appeltaart voor je bakte. Het brengt je terug naar dat oude vertrouwde gevoel van vroeger toen je bij je oma verwend werd. Naast dat je er fijne gedachten bij kunt hebben, zal je kunnen merken dat het je lichamelijk ook ontspannen of liefdevol zal maken. Geen wonder dat er tijdens het masseren dus ook gebruik wordt gemaakt van verschillende geuren zoals in de massageolie. Door de geur van een massageolie kan zowel lichaam als geest beïnvloed worden en met de juiste geur zal dit een positief effect kunnen hebben op hoe we de massage beleven.

 1. Lavendel
  We kennen de plant allemaal wel. Beroemd vanwege zijn prachtige paarse kleur in combinatie met die heerlijke geur. Veel mensen kunnen het niet laten om de bloemblaadjes tussen hun vingers te kneuzen en die heerlijke geur op te snuiven. Lavendel ondersteunt de gevoelige huid. Het helpt tegen huidontstekingen en tegen puistjes. Daarnaast bevorderd het de slaap. Uit onderzoek is gebleken dat je door de geur van lavendel niet alleen eerder in slaap valt maar ook beter slaapt en minder angstig bent. Een krachtig middel voor een goede ontspanning dus!
 2. Jasmijn
  Jasmijn is een van de duurte etherische oliën. Het witte bloemetje groeit in vele landen waaronder ook in Nederland. Jasmijnolie ondersteunt de aanmaak van de neurotransmitter serotonine. Hierdoor kan je een opbeurend gevoel krijgen en voel je je energieker. De ideale geur om met massagelotion te mengen wanneer je even niet lekker in je vel zit.
 3. Pepermunt
  Heerlijk zo’n kauwgompje met pepermuntsmaak. Het geeft je een fris gevoel in je mond en geeft een prettige adem. Ook kan pepermunt als essentiële olie worden toegevoegd aan de massagelotion. Pepermunt helpt tijdens het masseren om gewrichtspijn te verlichten. Het werkt erg verkoelend. Daarnaast zet het de poriën open zodat deze kunnen ademen. Het helpt je tevens om weer even met beide benen op de grond te komen. Even uit je hoofd en in je lichaam. Het maakt je weer heerlijk helder. Tenslotte kan het een beetje tintelen op de huid wat vaak als prettig wordt ervaren. Herboren kom jij met deze olie de massagetafel af en kan je alles aan.
 4. Kaneel
  Een versgebakken appeltaart wordt vaak geadviseerd om klaar te maken voor het verkopen van je huis. Het doet mensen thuiskomen en geeft warmte. Zal dat ook niet te maken hebben met de hoeveelheid kaneel die in zo’n appeltaart zit? Kaneelolie versterkt het bindweefsel en wordt daarnaast gebruikt voor het tegengaan van spierkrampen en verlicht reumatische klachten. Daarnaast bevorderd het de bloedcirculatie en tenslotte heeft het een antibacterieel effect. Op de massagetafel is een etherische olie in combinatie met een dragende lotion een echte aanrader om even te ontstressen en het lichaam in ontspanning te brengen.

Iedere etherisch olie heeft dus een bepaalde eigenschap. Het kan een goede aanvulling op de massage zijn met een positieve uitwerking op het lichaam. Schroom daarom je masseur niet te vragen naar welke etherische oliën hij heeft staan.

Gun jezelf een massage Afspraak maken