info@marcomassage.nl

Hoofdpijn is zeer vervelend. Het kan uw dag verpesten en minder laten genieten van het leven. Hoofdpijn is er in verschillende vormen en ook op verschillende plaatsen aan het hoofd. De meest voorkomende soorten hoofdpijn zijn:

  • Spanningshoofdpijn
  • Migraine
  • Clusterhoofdpijn
  • Hoofdpijn door gebruik pijnstillers
  • Cervicogene hoofdpijn

 

Spanningshoofdpijn is een verzamelterm voor allerlei vormen van hoofdpijn. Mensen met spanningshoofdpijn geven aan vaak een drukkend of knellend gevoel op hun hoofd te hebben.

Migraine is een bonzende hoofdpijn die verschijnt in de vorm van aanvallen. Het kan enkele uren tot dagen aanhouden. Het kenmerkt zich door kloppende of stekende pijn aan een kant van het hoofd. Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben last van migraine.

Clusterhoofdpijn is een hevige en stekende hoofdpijn die achter het oog wordt gevoel. Een gemiddelde aanval duurt tussen de 15 minuten tot 3 uur. Deze pijn kan zo heftig zijn dat mensen met hun vuisten of met hun hoofd tegen de muur bonken. Clusterhoofdpijn is gelukkig een zeer zeldzame aandoening.

 

Hoofdpijn door pijnstillers ontstaat bij langdurig gebruik van medicijnen tegen hoofdpijn. Door overmatig gebruik kan je lichaam zo gewend raken aan de pijnstillers dat je hoofdpijn krijgt wanneer je deze niet slikt.

Cervicogene hoofdpijn is een hoofdpijn vanuit de nek. Als je last hebt van nekpijn en hoofdpijn zou je last kunnen hebben van deze soort hoofdpijn. Het kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een ongeluk of een verkeerde houding. Deze hoofdpijn komt veel voor bij kantoormedewerkers, scholdieren en studenten.

 

Marco Massage kan u helpen bij verlichting van klachten als hoofdpijn. Door regelmatig een massage te nemen bij Marco Massage, doorbreekt u de vicieuze cirkel van spanningsopbouw welke zowel geestelijk als lichamelijk kan zorgen voor verergering van klachten. Bij specifieke hoofdpijnklachten kunt u bij Marco Massage terecht. Bij Marco Massage is dan aandacht voor uw hoofd, schedelrand, nek en rug. Ook is het erg helpend op een massage gericht op triggerpoint te ondergaan tijdens een massage bij Marco Massage.

Gun jezelf een massage Afspraak maken