info@marcomassage.nl

Stevige ontspanningsmassage

(Deep-tissuemassage)

Bij Marco Massage kunt u kiezen voor een stevige ontspanningsmassage oftewel deep-tissuemassage. Bij een deep-tissuemassage wordt er dieper in het weefsel gewerkt waardoor onderliggende fascia en spierweefsel worden aangesproken. Wij weten uit ervaring dat ieder lijf een andere intensiteit kan hebben en juist daarom kunt u kiezen voor een verschil in intensiteit van de deep-tissuemassage. Medium of intens.

5.0 (90+ reviews)
Stevige ontspanningsmassage / Deeptissue massage

In sommige gevallen heeft het lichaam net iets meer nodig dan alleen een vriendelijke strijking en prettige kneding. In zulke gevallen moet de masseur iets meer druk op het lichaam geven om spieren te manipuleren. Er wordt dan dieper in de huid, spierweefsel en bindweefsel gewerkt. Klanten welke graag terugkeren voor deze ontspanningsmassage, ervaren dit als meer ruimte in beknelde en strakke, pijnlijke spieren krijgen. Het kan erg prettig aanvoelen, wanneer nou juist net die ene spierknoop wordt gevonden en bewerkt. De druk die tijdens deze massages wordt gegeven bij Marco Massage balanceren op het randje van ontspanning. Tijdens deze vorm van Massage, streeft Marco Massage naar het maximaal manipuleren van weefsel terwijl de massage nog steeds ontspannen is.

Met welke klachten kunt u terecht bij Marco Massage

In de stevige ontspanningsmassages bij Marco Massage, kunt u verwachten dat Marco Massage goed luistert naar de signalen van uw lichaam. Het lichaam liegt nooit en zal reageren op te stevige prikkels. Door druk aan te passen op wat voor u te verdragen is zal deze stevige ontspanningsmassage prettig aanvoelen. Deze stevige ontspanningsmassage is ideaal voor u wanneer u last heeft van A-specifieke spierklachten. A-specifieke spierklachten zijn klachten waar niet perse een medische reden voor is zoals dat bijvoorbeeld wel het geval is bij een hernia. Wanneer we het hebben over A-specifieke spierklachten, worden deze ook wel aangeduid als fibromyalgie. Deze klachten kunnen op allerlei plaatsen in uw lichaam voorkomen zoals in de voeten, benen, onderrug, in het midden van de rug of in de nek en schouders. Vaak zijn er op meerdere plaatsen in het lichaam klachten. Dat komt omdat uw lichaam volledig met elkaar in verbinding staat.

Stevige ontspanningsmassage

Prijzen stevige ontspanningsmassage

Deep-tissuemassage medium

Intensiteit: 50% tot 75%

 

60 min 75 min 90 min
€67,50 €82,50 €97,50

Deep-tissuemassage intens

Intensiteit: 75%-100%

 

60 min 75 min 90 min
€75,- €90,- €110,-

Deep-tissue massage

Deze stevige ontspanningsmassage is ideaal voor u wanneer u een zittend beroep heeft. Bij zittende beroepen, bijvoorbeeld achter de computer, is de nek wat naar voren gekanteld en de rug vaak wat verkromd. Dit kan op ten duur last geven aan de nekspieren, het midden van de rug en uw onderrug. Ook is deze stevige ontspanningsmassage goed voor u wanneer u bijvoorbeeld veel statische bewegingen moet maken. Te denken valt bijvoorbeeld aan het werken achter de kassa waar de boodschappen telkens van links naar rechts worden geschoven of mensen die lopendebandwerk verrichten. Wanneer u in de zorg werkt en veel aan bed staat, kan dit een behoorlijke aanslag zijn op uw benen en onderrug. Ook in deze gevallen kan Marco Massage uw klachten verlichten tijdens de stevige ontspanningsmassage. Ook bij ander soort beroepen komt veel belasting op uw spieren te staan waardoor u last heeft van chronische spierspanning.

De invloed van stress

Naast bepaalde beroepen werkt stress ook door op de spieren in uw lichaam. Het vasthouden van emoties, kan op verschillende delen van uw lichaam slaan, waardoor u chronische spierspanning kunt ervaren. Vaak voelt dit erg stram en pijnlijk aan en kunt u naast spierspanning ook veel last hebben van hoofdpijnen. Het ervaren van stress is normaal in onze samenleving. Het hoort er nou eenmaal bij. Dieren welke stress ervaren, hebben de truc om adrenaline en spierspanning te verlagen nadat ze bijvoorbeeld zijn aangevallen. Ze doen dit door flink te trillen. Door allerlei sociaal wenselijke gedragingen, zijn wij mensen vergeten dat ook wij spierspanning kunnen verminderen door te trillen. Als we in een druk overleg zitten met collega’s zullen we niet snel beginnen te trillen, ook al is dit eigenlijk het meest gezond. In plaats daarvan trekken we onze spieren samen en slaan we stress op. We zien dit vaak terug in de onderrug welke we beginnen aan te spannen; of misschien merkt u zelf wel dat u vaak uw schouders optrekt in situaties waarin u gespannen bent. Ook aan deze spierspanning kan Marco Massage u ondersteunen doormiddel van de stevige ontspanningsmassage.

Wat kunt u verwachten tijdens een stevige ontspanningsmassage

Bij elke soort massage, van Marco Massage, begint het maken van contact door intimiderende druk aan uw lichaam te geven. Dit wordt gedaan om verbinding tussen masseur en u als ontvanger te creëren. Dit is een zachte druk welke wordt gegeven op rug en ledematen. Daarna worden introducerende en vriendelijke strijkingen over de lengte van uw rug gegeven. Om de spieren op te warmen en receptoren in uw lichaam te laten wennen is dit de ideale start voor een stevige ontspanningsmassage. De strijkingen die u ontvangt op het begin, worden gegeven met de handen. Wanneer tijdens de stevige ontspanningsmassage blijkt dat uw lichaam gewend is aan de druk, wordt deze rustig opgevoerd door met de onderarmen te werken op uw lichaam. Zo wordt in fases toegewerkt naar meer druk op weefsel waardoor steeds dieper in onderliggend weefsel gewerkt kan worden. Een stevige ontspanningsmassage bij Marco Massage, zorgt voor manipulatie van weefsel waardoor op celniveau processen opgang komen omhypertonie (spierspanning) te voorkomen. In het laatste deel van de massage is genoeg aandacht voor spierknopen in uw lichaam. Bij Marco Massage worden spierknopen behandeld met voornamelijk de duimen en met de ellebogen. Omdat u dan al enige tijd gemasseerd bent en pijnreceptoren in uw haarvaatjes gewend zijn geraakt aan de diepe massage, zal dit minder pijnlijk zijn dan u van te voren wellicht denkt. Tijdens het behandelen van de spierknopen (triggerpoints), wordt u gevraagd om een “beetje” mee te helpen. Dit maakt voor u namelijk een groot verschil. Tijdens het behandelen van de spierknopen, wanneer de druk wordt gegeven, zult u gevraagd worden om goed uit te ademen en zo ontspannen mogelijk te zijn. Dit is voor een maximaal resultaat te bewerkstelligen.

Na de massage

De eerste paar massages, kunnen een reactie op uw lichaam geven. Voornamelijk wanneer u niet vaak wordt gemasseerd, kan dit nogal als een verrassing komen. Het kan zijn dat u een beetje duizelig en trillerig wordt direct na de massage. Dat geeft niks en is vaak na tien minuten weer over. Wel is het daarom belangrijk om even rustig bij te komen. Tijdens alle massagevormen bij Marco Massage, krijgt u geruim te tijd om even bij te komen van de massage, zodat u ook veilig de deur weer uit kunt wandelen en kunt deelnemen aan het verkeer. Ook kunt u wat koud worden. Dat gaat ook meestal na 10 minuten weer over. Ook kunt u zich moe voelen na de stevige ontspanningsmassage en dat is natuurlijk niet raar. Uw lichaam is zich op diep niveau (cellulair) aan het herstellen en heeft hier energie voor nodig. Plan na uw massage niet direct een drukke activiteit.

Gun jezelf een massage Afspraak maken