info@marcomassage.nl

Al eeuwenlang is deze vorm van massage bekend over de hele wereld. Van Europa tot Azië en ook in Amerika, werden hete stenen op lichamen geplaatst voor welbevinden. Mooie donkere stenen ontstaan vanuit vulkanische gesteente met de naam Basaltstenen. Dit zijn niet zomaar gewone stenen. Deze stenen zorgen voor een weldadig gevoel tijdens de hotstonemassage. Ook Marco Massage maakt gebruik van Basaltstenen tijdens een hotstonemassage.

Oorsprong hotstonemassage

In India wordt al ruim 5000 jaar gebruik gemaakt van hotstones. Deze zijn terug te vinden in de Ayurvedische traditie. In Azië worden hotstones al ruim 4000 jaar gebruikt. Zij geloofden en geloven nog steeds dat dit de energiestroom bevorderd. Iets wat niet raar klinkt tegen het licht van de wetenschap. In het Westen zullen we het niet snel over “de energiestroom” hebben maar zullen we eerder praten over verbetering op cellulair niveau en op niveau van orgaanstelsels wat uiteindelijk allemaal weer bijdraagt aan een beter welbevinden. Hetzelfde wat bedoeld wordt met “energiestroom”. Hoe hotstonemassage kan bijdragen aan de gezondheid, komt later op deze pagina nog aan bod. Naast deze twee bevolkingsgroepen, maakten ook de indianen en de inheemse Hawaïanen gebruik van hotstonemassage. Een hotstonemassage bij Marco Massage, brengt u dus even terug in de tijd. U kunt dezelfde ontspanning voelen die onze voorouders duizenden jaren geleden ook al voelden. Iets wat al duizenden jaren bestaat, dat moet toch bijna wel goed voor je zijn?

Prijzen hotstonemassage

60 min 75 min 90 min
€60,- €72,50 €85,-

Voordelen van een hotstonemassage bij Marco Massage:

  • Verlicht pijn en spanning
  • Werkt ontspannend voor spieren en bindweefsel
  • Vermindert stress en angst
  • Helpt om beter te slapen
  • Draagt bij aan vergroten van flexibiliteit in uw gewrichten
  • Verbetering van de bloedsomloop
  • Draagt bij aan afvoer van afvalstoffen
  • Kan de immuniteit verhogen
Hotstonemassage

Voordelen van hotstonemassage

De hotstonemassages bij Marco Massage hebben veel voordelen voor uw gezondheid. Door warmte verwijden uw bloedvaten. Dat maakt dat bloed makkelijker door uw lichaam stroomt. Bij een chronisch hypertone spier, een spier die al langer in gespannen toestand verkeert, is er juist te weinig bloedstroom. Door een steen te plaatsen op deze plek, zal de spier dus meer doorbloeding krijgen waardoor deze meer kan ontspannen. Dit zorgt uiteindelijk voor minder pijnklachten in de spier maar ook rondom te spier, op plaatsen waar uitstralingspijn voorkomt. Ook heeft een hotstonemassage bij Marco Massage, een zeer ontspannende werking. Een heerlijk, nieuw en prettig gevoel voor uw lichaam wat u snel in ontspanning zal brengen. Tijdens de massage maakt u serotonine aan wat u een aangenaam gevoel geeft. Ook maakt u endorfine aan. Dit is een stof welke pijnstillend werkt. Uw lichaam maakt deze tijdens een hotstonemassage zelf aan. U zult door de aanmaak van deze hormonen minder stress en angst hebben. Wanneer u vaker een massage bij Marco Massage boekt, zullen de voordelen voor op lange termijn aanzienlijk worden. Ook kunt u door een hotstonemassage beter gaan slapen. Een hotstonemassage heeft al het goede van een ontspanningsmassage met extra prettige warmte, welke diep doordringt in het lichaam.

Hoe gaat een hotstonemassage in zijn werk bij Marco Massage

Voordat u langskomt bij Marco Massage, worden de stenen warm gemaakt in een grote hotstonepan. De hotstones worden op een temperatuur van ongeveer 45 graden gebracht. Bij uw binnenkomst, wordt u vriendelijk ontvangen en mag u meelopen naar de massagekamer. Op u staat een verwarmde massagetafel te wachten waar u op mag liggen. Bij Marco Massage beginnen we bij uw gelaat. Uw gelaat wordt gemasseerd met zowel de handen als met warme stenen. Terwijl uw gezicht en hals wordt gemasseerd, worden er ook grotere maten hotstones op uw lichaam geplaatst. De warmte van deze hotstones werkt diep in het lichaam door. Nadien worden ook uw voeten gemasseerd met hotstones. Daarna mag u op uw buik plaatsnemen en wordt uw rug, benen en nek gemasseerd. Na de hotstonemassage bij Marco Massage, kunt u even rustig bijkomen met een glaasje water. U hoeft niet meteen weg maar kunt deze rustig op de stoel of op de tafel opdrinken. Bij Marco Massage vinden we het belangrijk dat mensen zich goed genoeg voelen om weer deel te kunnen nemen aan het verkeer.

Gun jezelf een massage Afspraak maken