info@marcomassage.nl

Voor klachtenbehandeling kunt u terecht bij Marco Massage

Klachten kunnen erg vervelend voor uw lichaam en gemoedstoestand zijn. Het is daarom erg nuttig om regelmatig een massage te boeken bij Marco Massage. Bij Marco Massage is gedegen anatomische kennis aanwezig en ook is Marco Massage aangesloten bij NGS en in bezit van een sportmasseurdiploma.

Lokale A-specifieke klachten

Klachten welke geen duidelijk oorzaak hebben, noemen we A-specifieke klachten. Hierbij kan gedacht worden aan hoofdpijn zonder dat onder een scan is aangetoond waar dit door komt. Bij Marco Massage adviseren wij u om bij lokale klachten, meerdere delen van het lichaam te laten masseren. Marco Massage gaat uit van een holistisch mensbeeld waarbij ook verbindingen tussen verschillende lichaamsdelen wordt gekeken. Zo kan hoofdpijn gemakkelijk vanuit de rug komen en zal daarom bij hoofdpijnmassage, geadviseerd worden ook de gehele rug te laten masseren.

Van behandeling naar preventie

Marco Massage heeft als uitgangspositie te ondersteunen bij preventief voorkomen van blessures, klachten en chronische gezondheidsproblemen. Hierin is het belangrijk dat uw regelmatig een massage boekt bij Marco Massage. Preventie verdelen we onder in drie soorten preventie:

 1. Primaire preventie: Het lichaam gezond houden
 2. Secundaire preventie: het vroegtijdig herkennen van stoornissen die de eerste tekenen van overbelasting met zich meebrengen en het nemen van maatregelen om klachten en verergering daarvan te voorkomen.
 3. Tertiaire preventie: het voorkomen van verergering van een blessure, klacht of chronische gezondheidsprobleem en vermindering van gevolgen daarvan.

Contra-indicaties

Er zijn verschillende indicaties welke maken dat er niet gemasseerd mag worden. Bij twijfel, mag u contact opnemen met Marco Massage. Het kan zijn dat Marco Massage u eerst adviseert om dit met uw behandeld arts of huisarts te bespreken.

Er wordt absoluut niet gemasseerd bij:

 • Eerste 3 maanden van de zwangerschap
 • Extreme vermoeidheid
 • Koorts
 • Kanker
 • Hartaandoening
 • Infectieziekte zoals griep, ernstige verkoudheid
 • Besmettelijke huidaandoeningen
 • Bloedverdunners of medicatie met een gele sticker

 

Bij Marco Massage wordt onder andere gebruik gemaakt van amandelolie. Bij een notenallergie, wordt u met een ander soort olie of lotion gemasseerd. Graag horen wij dit van tevoren van u.

Welke lichamelijke klachten ondervindt u?

Gun jezelf een massage Afspraak maken