info@marcomassage.nl

Sportmassage

Bij Marco Massage kunt u terecht voor sportmassages. Het doel van sportmassage is het voorkomen of genezen van blessures. Of u nu een toegewijde sporter bent die streeft naar topprestaties of gewoon actief wilt blijven zonder ongemakken, onze sportmassages zijn volledig afgestemd op uw individuele behoeften.

5.0 (90+ reviews)
Marco Massage sportmassage

Als sporter kunt u bij Marco Massage terecht om blessurevrij te blijven zodat u uw sport kan blijven voortzetten op een gezonde en prettige manier. Toch is een sportmassage niet alleen bedoeld voor sporters. Heeft u bijvoorbeeld lokale klachten aan uw schouder(s) omdat u statisch werk doet? Of heeft u last van uw onderrug omdat u een onaangename werkhouding heeft? In dit geval kan u kiezen voor een sportmassage zodat alle aandacht gericht wordt op het gebied wat u behandeld wilt hebben.

Tijdens een sportmassage ligt u op een massagetafel van hoge kwaliteit zodat u aangenaam ligt gedurende de massage. De sportmassage heeft een sportief karakter met snellere muziek, passend bij de hogere snelheid van strijkingen. Het hoofddoel van een sportmassage is het verminderen van spierspanning en verruiming van fascialagen. Sportmassage kenmerkt zich door strijkingen, knedingen en fricties die gegeven worden op (dieper gelegen) weefsel in het lichaam ter bevordering van herstel en/of preventie van uw lijf.

Positieve effecten sportmassage

Sportmassage is een populaire manier om zowel lichaam als geest te ontspannen. Het heeft zeer veel positieve effecten zoals:

 • Sportmassage werkt ontspannend op lichaam en geest
 • De bloedcirculatie in de spieren worden aangesproken evenals in het lymfatisch stelsel waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd
 • Door sportmassage kan de flexibiliteit en bewegelijkheid worden vergroot
 • Sportmassage zorgt voor een sneller herstel na inspanning
 • Sportmassage draagt bij aan het verminderen van spierspanning en pijnklachten
 • Sportmassage helpt bij klachten die zijn ontstaan door een verkeerde sport,- of werkhouding
 • Sportmassage is een laagdrempelige manier van masseren waarbij masseur en klant in ontspannen sfeer kunnen communiceren met gewenste muziek.
Stevige ontspanningsmassage

Wanneer kiest u voor een sportmassage

Voor een sportmassage kunt u kiezen vanuit verschillende doeleinden. Het hoofddoel hiervan is om spierspanning doelgericht te verminderen. Juist omdat dit het hoofddoel is, is dit voor sporters de ultieme massage. Want u bent als sporter juist gebaad bij het snel verhelpen van klachten of het tegengaan hiervan zodat u uw sport gezond en zonder klachten kunt uitvoeren voor op langer termijn. Omdat dit het hoofddoel is van de massage, zal deze wellicht minder ontspannend aanvoelen dan bijvoorbeeld bij een ontspanningsmassage, maar heeft u hier nadien wel het meeste profijt van. Ook wanneer u het niet voor de sport doet, kunt u bij Marco Massage terecht voor een sportmassage. Met dezelfde werkwijze kunt uw doel bijvoorbeeld ook zijn dat u uw werk of dagelijkse bezigheden op een gezonde manier wilt blijven uitvoeren. Omdat bij een sportmassage meer lokaal wordt gemasseerd ten overstaande van een ontspanningsmassage, kan doelgericht uw klacht behandeld worden wat een groter resultaat kan geven dan bij een algehele ontspanningsmassage.

 

Waarom sportmassage bij Marco Massage

Bij Marco Massage bent u in goede handen als het gaat om verschillende soorten massages waaronder ook sportmassage. Marco Massage is een gediplomeerde sportmasseur met voldoende anatomische basiskennis om uw hulpvraag te beantwoorden.

Sportmassage verdeeld onder verschillende sportdisciplines

 1. Voetbal

Voetbal kan een belastende sport zijn. Het kenmerkt zich door het afwisselende looppatroon waarbij korte sprints worden afgewisseld met korte draai- en kapbewegingen. Daarnaast heeft het lichaam flink wat te voorduren omdat het een contactsport is. Bij voetbal worden de benen het meeste belast waarbij voornamelijk de hamstrings, kniepezen en liezen het te voorduren krijgen.

 1. Tennis/paddel

Bij tennis en paddel worden zowel de benen als de armen flink belast. De sporten kenmerken zich vooral door de korte bewegingen die worden gemaakt met de benen en de vele slagen die worden gemaakt met de armen. Vooral de slagarm wordt daarbij veel belast. Bij klanten die een racketsport beoefenen wordt extra aandacht geschonken aan, ellebogen, schouders en knieën.

 1. Fitness

Fitness is een zeer populaire sport in Nederland en wordt op allerlei verschillende niveaus met verschillende doeleinden gedaan. Bij Fitness worden veelal fullbody-workouts gedaan waarbij zowel apparaten als losse gewichten gebruikt kunnen worden. Afhankelijk van de begeleiding die wordt aangeboden bij de sportschool, wordt de juiste houding bij een oefening aangeleerd. Omdat fitness bij een verkeerde uitvoering kan zorgen voor overbelasting is de kans op blessures aanzienlijk groot. Bij fitness zien we dan ook uiteenlopende blessures aan : polsen, ellebogen, schouders, (onder)rug en knieën.

 1. Paardensport

Bij paardensportbeoefenaars komt het vaak voor dat de schouders/nek en onderrug worden belast. Dit komt omdat beoefenaars verkrampt op het paard kunnen zitten. Het gevolg hiervan kan overbelasting in de verkrampte houdingsspieren zijn.

 1. Wielersport

De wielersport is bij uitstek een duursport wat veel vraagt van de sporter. Bij sporters die doen aan wielersport komen veel verschillende soorten blessures voor. Naast dat er veel blessures voorkomen vanuit valincidenten komt bij een wielrenner veel klachten voor in schouders, nek, rug en benen. Bij wielrenners komen veel knieklachten voor met name klachten achter de knieschijf. Ook komen er veel pols en handklachten voor bij wielrenners. Bij wielrenners is een sportmassage van het algehele lijf van harte aan te bevelen.

Prijzen sportmassage

 

60 min 75 min 90 min
€60,- €75,- €90,-

Het verschil tussen een sportmassage en een ontspanningsmassage

 • Bij de sportmassage worden strijkingen sneller uitgevoerd dan bij een ontspaningsmassage
 • Bij sportmassage wordt er sportievere muziek gebruikt zodat de masseur op hogere snelheid blijft masseren
 • Bij sportmassage wordt meestal op een specifieke spiergroep gemasseerd. Bij een ontspannigsmassage wordt vaak een geheel lichaamsdeel gemasseerd.
 • Bij een sportmassage komen meer knedingen en fricties voor dan bij een ontspanningsmassage. Het kan hierdoor steviger voelen dan een ontspanningsmassage.
 • Bij een sportmassage is het hoofddoel: het verminderen van spierspanning. Stressvermindering komt daarbij op een tweede plek. Bij een ontspanningsmassage is stressvermindering het eerste hoofddoel. Elk soort massage heeft procentueel zijn eigen aandacht voor spierontspanning tijdens de massage.

De frequentie van de massage

Een goede sportmassage verbetert de doorbloeding van de spieren, vermindert spierknopen en verruimd de fascialagen. Hierdoor zult u verminderde pijn ervaren. Om een zo hoog mogelijk resultaat te krijgen, doet u er goed aan om in overleg, passend bij uw situatie, meerdere sessies achtereenvolgend te plannen. Met een sport of levensstijl welke veel van uw lichaam eist, is het daarnaast verstandig om regelmatig terug te komen voor een massage, zodat u uw lichaam in topconditie houdt en uw sport of levensstijl ook op lange termijn duurzaam en met plezier kan worden volgehouden.

Na de massage

De eerste paar massages, kunnen een reactie op uw lichaam geven. Voornamelijk wanneer u niet vaak wordt gemasseerd, kan dit nogal als een verrassing komen. Het kan zijn dat u een beetje duizelig en trillerig wordt direct na de massage. Dat geeft niks en is vaak na tien minuten weer over. Wel is het daarom belangrijk om even rustig bij te komen. Tijdens alle massagevormen bij Marco Massage, krijgt u geruim te tijd om even bij te komen van de massage, zodat u ook veilig de deur weer uit kunt wandelen en kunt deelnemen aan het verkeer. Ook kunt u wat koud worden. Dat gaat ook meestal na 10 minuten weer over. Ook kunt u zich moe voelen na de sportmassage en dat is natuurlijk niet raar. Uw lichaam is zich op diep niveau (cellulair) aan het herstellen en heeft hier energie voor nodig. Plan na uw massage niet direct een drukke activiteit.

Gun jezelf een massage Afspraak maken