info@marcomassage.nl

Lomi Lomi massage

“Een unieke ervaring, elke keer weer”

Even een moment voor jezelf? Boek dan snel een Lomi Lomi massage. Wil je meer over Lomi Lomi massage weten, de prijzen en de ervaringen? Lees hieronder verder.

5.0 (90+ reviews)

Lomi Lomi massage is een bijzondere massage waarbij elk woord tekort doet aan de ervaring. Het vindt zijn oorsprong in het oude Hawaii. Deze massage werkt diep ontspannend op zowel lichaam als geest. Het kenmerkt zich door lange vloeiende bewegingen met handen en onderarmen die doen vermoeden alsof je gedragen wordt door de golven van de oceaan. De Lomi Lomi massage wordt ook wel eens “de liefdevolle handen massage” genoemd.

Lomi Lomi kenmerkt zich ook doordat verschillende lichaamsdelen tegelijkertijd worden gemasseerd. Dit werkt extra ontspannend omdat de hersenen hierdoor de bewegingen niet meer bijhouden en daarom stoppen met denken en je in volle overgave kan ontspannen.

Het heeft een holistisch karakter met als doel energieblokkades op te heffen. Hierdoor zal de energie in jouw lichaam beter gaan stromen.

De oude Hawaiiaanse visie en de kracht van Aloha (levensenergie)

In het oude Hawaii ziet men het lichaam als een schaal met stenen. Daar waar de stenen zich bevinden, kan geen licht schijnen. De stenen zullen dus verwijderd moeten worden zodat de hele schaal kan worden gevuld met licht. De stenen staan symbool voor onverwerkte emoties, trauma’s en gebeurtenissen. Het licht staat symbool voor liefde en geluk.

Tijdens een Lomi Lomi sessie, kan jij in een veilige omgeving je stenen kleiner maken en uiteindelijk laten verdwijnen.

Aloha is meer dan een woord en ook meer dan is uit te leggen in een paar zinnen. Sterker nog ; er zijn hele boeken over geschreven. In het kort gaat Aloha over verbinding van de ene persoon met de ander en is het makkelijkste te vertalen als “vreugdevol delen in het moment”. Tijdens de massage maakt de masseur gebruik van een liefdevolle intentie en wordt er in het begin van de massage een stil gebed en intentie uitgesproken. Door deze liefdevolle aanraking, kan het zijn dat er iets in jou wordt geraakt op een bepaald niveau. Dit is een onderdeel van de Lomi Lomi ervaring en kan juist noodzakelijk zijn om jouw schaal te vullen met licht en stenen te verwijderen.

Lomi lomi massage ijsselmuiden
Lomi lomi massage kampen

De werking op lichaam en geest

Lomi Lomi is een totale lichaamsmassage die zorgt voor vermindering van spierspanning en verruiming van fascia. Het zorgt voor een betere doorbloeding en voor de aanmaak van serotonine, dopamine en endorfine. Omdat het accenten van de deeptissue-massage in verwerkt zitten, is deze massage dus ook geschikt bij pijnklachten.

Voor wie is deze massage geschikt?

Deze massage is uitermate geschikt voor mensen die stress, paniek, angst of burn-outklachten ervaren. Dit komt omdat de masseur met een liefdevolle intentie werkt en dit naast ontspanning ook een zeer troostend effect heeft.

Daarnaast is de massage ook geschikt voor mensen die trauma’s in hun lichaam hebben opgeslagen. Het praten met een psycholoog kan vaak helpend zijn om met het hoofd problemen op te lossen maar dit wil niet zeggen dat het lichaam gebeurtenissen ook heeft losgelaten. Tijdens een lomi-lomi sessie kan jij je bewust worden waar spanning in jouw lichaam zit opgeslagen en krijg je tools mee hoe je deze kan gaan loslaten.

Tenslotte is de massage geschikt voor mensen die last hebben van een te hoge spierspanning.

Lomi Lomi ervaringen

Lees wat anderen te zeggen hebben over hun ervaringen met Lomi Lomi massage. Wij zijn trots op de positieve feedback van onze gewaardeerde klanten en kijken ernaar uit om ook jou een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Hoe gaat een Lomi Lomi massage in zijn werk?

Nadat je als klant welkom bent geheten zal ik de ruimte verlaten zodat jij in alle rust je kunt uitkleden en onder een sarong (Balinese doek) kan gaan liggen. Je mag rustig gaan liggen op je buik. De sarong wordt netjes en professioneel op de juiste manier aangelegd zodat jij je de gehele massage veilig kan voelen. Ook bij het omdraaien op de rug wordt met zorgvuldigheid gezorgd dat jouw privacy blijft gewaarborgd en je veilig bent. Bij een lomi lomi massage wordt gebruik gemaakt van een intentie. Er wordt gevraagd naar jouw intentie. Een voorbeeld hiervan is “ik wil mij bewust zijn van opgeslagen spanning in mijn lichaam”. Daarna maak ik op meditatieve manier contact met jou. Dit doe ik door een hand bij je stuitje te leggen en een hand op je rug, bij je hartgebied.

Lomi Lomi massage Zwolle

Daarna begint de massage waarbij het gehele lichaam van de achterkant wordt gemasseerd m.u.v. intieme lichaamsdelen. De massage wordt uitgevoerd met handen, onderarmen en ellebogen in vloeiende bewegingen over het gehele lijf uitgevoerd. Voor de masseur is het als een dans om de tafel. Nadat de achterkant is gemasseerd, wordt gevraagd om op de rug te komen liggen. De Sarong wordt tussen masseur en klant gehangen zodat jij als klant in alle veiligheid en privacy je kan omdraaien. De sarong wordt vervolgens aangelegd op een professionele wijze. Ook bij de voorkant wordt met dezelfde vloeiende beweging rondom te tafel gemasseerd. Daarbij worden de benen, heupen, buik, nek en hoofd gemasseerd. Tijdens de massage is er ook aandacht voor de armen en de handen. Na de massage verbreek ik de verbinding en verblijven we beiden nog  5 minuten in stilte. Ik op een meditatiekussen en jij op de tafel. Ik verlaat daarna de ruimte zodat jij je rustig kan aankleden. Hierna kom ik terug en is er tijd om kort de ervaring na te bespreken en rustig een glas water te drinken.

Prijzen Lomi Lomi massage

 

90 min 120 min
€119,-  
€139,-

Effecten van Lomi Lomi massage

 • Helpt spanning en stress los te laten
 • Vermindert spierspanning
 • Kan een helend effect hebben op trauma’s
 • Stimuleert de bloedcirculatie
 • Geeft ruimte aan gewrichten
 • Verlicht pijn
 • Helpt bij verbinding voelen tussen verschillende lichaamsdelen
 • Zorgt voor balans tussen lichaam en geest
 • Helpt bij het loslaten van negatieve emoties en overtuigingen
 • Helpt je vertrouwen te hebben in jezelf en anderen
 • Helpt je gesteund en gedragen te voelen

FAQ

Heb je vragen over Lomi Lomi massage? Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen om je te helpen deze massage beter te begrijpen.

Nee, bij een lomi lomi massage lig je niet totaal onbedekt op de massagetafel. Zowel de bilspleet als het geslachtsdeel worden netjes afgedekt met een sarong. Dit wordt op een zorgvuldige, respectvolle en professionele manier aangelegd zodat jouw privacy gegarandeerd wordt. Wel wordt het sterk aangeraden om onder de sarong geen ondergoed te dragen. Dit vergemakkelijkt de vloeiende, ontspannen beweging die de lomi lomi massage kenmerkt. Het wordt daarom sterk afgeraden om een slip onder de sarong te dragen omdat dit afbreuk doet aan de algehele ervaring. Het bovenlijf blijft tijdens de gehele massage onafgedekt. Mocht je het erg vervelend vinden dat dit zo is, is het mogelijk om de boezem af te dekken met een sarong. Dit doet sterk afbreuk aan de algehele ervaring en hierdoor kunnen niet alle technieken worden toegepast.

Vanuit de oude Hawaiiaanse visie liggen veel vastgezette emoties, verstopt op plaatsen in je lichaam. In Nederland kennen we hier uitdrukkingen voor zoals: “een kikker in je keel” of “een steen in je maag”. Het kan dus zijn dat plekken in je lijf waar emoties zitten opgeslagen en met liefdevolle intentie worden aangeraakt, deze worden opgemerkt door jou en loskomen. Je kan tijdens een lomi lomi sessie verdrietig worden. Wanneer dit gebeurt, blijf ik als masseur bij dat gevoel en zal jou steunen, troosten en veiligheid bieden. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je niet emotioneel wordt maar in volle overgave kan ontspannen.

Voor veel mensen is lomi lomi een zeer geschikte massage om te ontspannen en voor bewustwording. Mocht jij begeleid worden voor trauma-gerelateerde stukken? Overleg dan met jouw therapeut, of lomi lomi voor jou geschikt is.

Heb je andere vragen? Neem gerust contact op.

Prijzen massage
Gun jezelf een massage Afspraak maken