info@marcomassage.nl

Het ontstaan van ontspanningsmassage

Massages zijn al eeuwenoud en bekend vanuit veel verschillende culturen. De alleroudste melding komt uit China van ongeveer 2700 voor Christus. Bij deze ontspanningsmassage, werd ook gekeken naar de ademhaling en naar de handen en voeten. De Chinezen gingen in die tijd ook al uit van een balans tussen tegenpolen welke we nog steeds kennen als “yin en yang”. Ook in India werd in 2600 voor Christus ontspanningsmassage beschreven. Deze vorm van ontspanningsmassage, noemt men ayurvedische massage, wat naast dat het ontspanning moet brengen, ook een spiritueel karakter heeft. Tot op de dag van vandaag kennen we de leer van ayurveda en wordt dit in het westen steeds populairder. Ook in het oude Egypte zijn afbeeldingen gevonden waarop ontspanningsmassages worden getoond. Dit is het bakermat van de fluwelen ontspanningsmassage, aangeboden bij Marco Massage.

Ontstaan massage in het westen

Hippocrates wordt gezien als de grondlegger van de westerse ontspanningsmassage. Hippocrates had het in zijn tijd al over termen als “frictie en effleurages”. Dit zijn technieken, welke tot op de dag van vandaag nog steeds worden toegepast in een ontspanningsmassage.

In de 18e eeuw werd de basis gevormd voor de westerse ontspanningsmassage zoals we die nu kennen. Deze vorm van ontspanningsmassage noemen we ook wel Zweedse ontspanningsmassage. Deze vorm van ontspanningsmassage heeft zijn naam te danken aan de grondlegger hiervan een Zweedse man genaamd Hendrik Ling (1776-1839). Ling haalde zijn kennis uit andere eeuwenoude ontspanningsmassagetradities zoals bij de Chinezen, Grieken en Romeinen waarbij bij de twee laatst genoemde, massage werd gegeven aan gladiatoren en Olympische sporters. De eerste vormen van sportmassage dus!

De Zweedse ontspanningsmassage, verspreidde zich verder door heel Europa en wordt tot op de dag van vandaag ook wel klassieke ontspanningsmassage genoemd. Het werd veel gebruikt door artsen en sindsdien verschenen er boeken en artikelen over deze vorm van ontspanningsmassage.

Ontstaan massage zoals bij Marco Massage

De Nederlandse Johann Georg Mezger (1838-1909) ging verder met het vormen van de ontspanningsmassage. Hij maakte gebruik van effleurages. Dit zijn lange, glijdende strijkingen op het lichaam. Ook maakte hij gebruik van petrissages. Dit is wat we ook wel het kneden van de spieren noemen. Tenslotte gebruikte hij fricties, wat drukbewegingen zijn en tapotages wat kloppen op de spieren inhoudt. Ook wanneer u een ontspanningsmassage bij Marco Massage boekt, wordt gebruik gemaakt van deze technieken. In de uitvoering van deze technieken tijdens een ontspanningsmassage, wordt bij Marco Massage gebruik gemaakt van vingers, duimen, handen, onderarmen en ellebogen.

Prijzen fluwelen ontspanningsmassage

60 min 75 min 90 min
€57,50 €72,50 €82,50

De visie op ontspanningsmassage bij Marco Massage

In onze steeds drukker wordende samenleving, zien steeds meer mensen het nut van een ontspanningsmassage in. Matrealisme wordt steeds meer ingeruild voor zelfzorg of zelfontwikkeling. Men begint in te zien dat een prettig gelukkig leven maar tot op zekere hoogte in spullen zit maar het des te meer draait om balans tussen lichaam en geest. Een ontspanningsmassage bij Marco Massage is gericht op de balans tussen lichaam en geest. Vanuit de visie van Marco Massage kan het een niet zonder het ander. Dat maakt dat een ontspanningsmassage bij Marco Massage zich niet alleen maar richt op effleurages en petrissages. Een ontspanningsmassage bij Marco Massage is een meer holistische manier van werken. Door te werken met ontspannende kleuren en geuren, ontspannende muziek en ontspannen manier van omgang, zult u bij binnenkomst al eerder in een ontspannen staat komen. Om echt spanning los te laten in uw lichaam, moet u ontspannen in uw geest zijn. De ene persoon kan beter in ontspanning komen dan de ander. Dat geeft niets! Iedereen heeft zijn eigen achtergrond en zijn eigen verhaal. Marco Massage streeft ernaar dat u tijdens een ontspanningsmassage maar ook erna een stukje meer ontspannen bent dan voor uw komst.

fluwelen ontspanningsmassage

Lichamelijke blokkades

Een ontspanningsmassage kan een hoop losmaken. Zoals hierboven aan u uitgelegd gaat Marco Massage uit van een holistische visie op massage. Dit maakt, dat wanneer u geestelijk en lichamelijk kunt loslaten, blokkades kunnen worden opgeheven. Dit kan in de vorm van vermindering van spierspanning zijn, rustig naar de buik ademen en de controle even uit handen durven geven. Omdat u tijdens een ontspanningsmassage bij Marco Massage, kunt loslaten, kan het zijn dat u emotioneel wordt. Ook dat is een vorm van het opheffen van blokkades. Dit geeft niets, het mag!

De effecten van een fluwelen ontspanningsmassage bij Marco Massage

Een ontspanningsmassage zorgt voor een betere doorbloeding en betere afvoer van afvalstoffen. Een ontspanningsmassage werkt door op celniveau waardoor bloedvaten verwijden en doorbloeding toeneemt. Afvalstoffen zoals melkzuur, kunnen hierdoor sneller worden afgevoerd. Ook zullen pijnklachten verminderen. Wanneer u chronische pijnklachten heeft, adviseert Marco Massage u een stevige ontspanningsmassage (deep-tissuemassage) te boeken bij Marco Massage. Ook zorgt een ontspanningsmassage voor een toename aan gelukshormonen zoals endorfine en serotonine. U zult zich na een ontspanningsmassage bij Marco Massage dus wellicht gelukkiger voelen nadien. Ook wordt het parasympatische zenuwstelsel gestimuleerd. Dit is de tegenhanger van het sympathische zenuwstelsel. Zie dit als de aanjager van ons lichaam en zorgt voor actie en bijvoorbeeld de aanmaak van adrenaline. Wanneer adrenaline te lang in het lichaam aanwezig is ontstaat bijvoorbeeld de kans op een burn-out aanzienlijk. Het parasympatische zenuwstelsel kunt u zien als de rem van een auto. Het zorgt dat u zich ontspannender voelt en vermindert de aanmaak van adrenaline. In onze westerse maatschappij zijn we veel bezig in ons hoofd. We maken ons zorgen over de rekeningen, het werk en het gezinsleven. Soms vergeten we dat er aan ons hoofd ook nog een lichaam vast zit. Terwijl juist het lichaam ons veel over onszelf kan vertellen. 90% van de mensen met een burn-out zag deze van tevoren niet aankomen. Dit komt omdat we niet of nauwelijks in verbinding staan met ons lichaam en er erg slecht naar luisteren. Tijdens een ontspanningsmassage bij Marco Massage, komt u volledig in uw lichaam en dit maakt u meer lichaamsbewust.

Voordelen op korte termijn

Een ontspanningsmassage bij Marco Massage zorgt op korte termijn dat u zich gedurende de massage, weldadig en ontspannen voelt. De dagen erna zal dit effect doorwerken. Uw spieren voelen wellicht losser aan dan ervoor en u kunt zich energieker voelen. Een enkele ontspanningsmassage is natuurlijk al erg goed voor u maar voor effect voor op lange termijn, doet u er goed aan om regelmatig een massage te nemen. Voor echt goed resultaat op geestelijk en lichamelijk niveau zal het niet verkeerd zijn dit zelfs maandelijks te doen. Marco Massage adviseert u om niet vaker dan 2 keer per week een massage te nemen.

Voordelen op lange termijn

Op lange termijn zult uw parasympatische zenuwstelsel vaker worden aangesproken waardoor de kans op burn-outklachten verminderd. Ook zult uw immuunsysteem versterken zodat de kans op griep en verkoudheid afneemt. Dit komt bijvoorbeeld doordat ook uw lymfesysteem tijdens een ontspanningsmassage wordt aangesproken. Als u regelmatig een ontspanningsmassage neemt bij Marco Massage, is de kans op psychische klachten zoals een depressie minder. Dit komt door allerlei lichamelijke en geestelijke factoren.

Marco massage ontspanningsmassage

Voor wie is de fluwelen ontspanningsmassage bij Marco Massage

De fluwelen ontspanningsmassage van Marco Massage is speciaal ontwikkeld voor mensen die:

  • Stress ervaren
  • Toe zijn aan lichamelijke ontspanning
  • Uit het hoofd en in het lichaam willen komen
  • Een druk bestaan hebben
  • Willen wegzakken in diepe ontspanning
  • Balans willen ervaren tussen lichaam en geest
  • Het prettig vinden om zachte strijkingen en knedingen te ervaren
  • Houden van een totale lichaamservaring (met uitzondering van intieme lichaamsdelen, dit valt ook niet te bespreken)
  • Hoofdpijn of migraine hebben

Bij Marco Massage kunt u naast ontspanningsmassages, ook genieten van hotstonemassages, stevige ontspanningsmassages (deep-tissuemassages) en sportmassages.

Gun jezelf een massage Afspraak maken