info@marcomassage.nl

Massage voor lichaam en geest

In onze huidige maatschappij, worden we ons steeds meer bewust van onze gezondheid. We weten dat goed slapen en gezond eten bijdraagt aan een gezonder en gelukkiger leven. Ook sporten we om ons fit en vitaal te voelen. Helaas wordt hierbij nog niet zo snel gedacht aan het regelmatig nemen van een massage. Het wordt gezien als een luxe-dienst. Maar wist u dat regelmatig een massage nemen veel positieve effecten op lichaam en geest heeft?

Verhoogt uw geluk, vermindert stress en angst

Tijdens een ontspanningsmassage maakt u het hormoon Oxytocine aan, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het helpt uw lichaam weerbaarder te zijn tegen stress en angst. Uw autonome zenuwstelsel wordt door ontspanningsmassage positief beïnvloed doordat uw parasympathicus gaat werken. Deze is onder andere verantwoordelijk voor het regelen van een gezonde bloeddruk, gezonde ademhaling, minder spierspanning en herstel van het lichaam. De parasympathicus wordt hierom ook wel het rempedaal van uw lichaam genoemd.  Met name wanneer u regelmatig een ontspanningsmassage neemt, worden effecten gunstiger

Vermindert pijnklachten

Tijdens een massage maakt uw lichaam endorfine aan. Dit is een neurotransmitter welke een (tijdelijke) pijnstillende werking geeft. Daarnaast geeft het een (tijdelijk) kalmerende werking wat maakt dat u in een ontspannen toestand verkeert tijdens een ontspanningsmassage. U kunt dan even ontsnappen uit de drukte van de dag. Ook verdwijnen zogenaamde “knopen” in de spieren. Knopen in de spieren zijn verantwoordelijk voor dat pijnlijke, stramme of stijve gevoel wat u kunt ervaren als u zich in een bepaalde houding begeeft. Dit kan zowel een lokaal als een uitstralend gevoel geven. Deze knopen ontstaan doordat bloedvaten lokaal minder bloed doorlaten waardoor afvalstoffen zich daar ophopen, welke drukken op de zenuwuiteinden. Daarnaast gaan omliggende spieren strakker aanvoelen omdat zij minder ruimte krijgen. Dit gebeurt veelal door een verkeerde werkhouding, zwaar tillen, stress of onderdrukte emoties. Door dit regelmatig te laten behandelen, zult u minder pijnklachten ervaren.

Verhoog uw immuunsysteem

Door ontspanningsmassage neemt adrenaline af. Adrenaline wordt aangemaakt als reactie op angst of stress. Adrenaline helpt uw lichaam om adequaat te handelen in stresssituaties en wordt ook wel het vecht,- of vluchthormoon genoemd.  Een te hoge adrenalinewaarde in uw lichaam voor langere tijd is ongezond voor het lichaam en verhoogd de kans op ziektes.

Daarnaast zorgt massage voor de aanmaak van lymfocyten, een type witte bloedlichaampjes. Deze witte bloedlichaampjes zijn verantwoordelijk voor het bestrijden van infecties en virussen van buitenaf. Door frequente massages wordt u dus minder snel ziek

Waarom Marco Massage?

Vraaggericht

Door mijn werk als begeleider in verschillende takken van de zorg, heb ik ervaring in de omgang met mensen. Ik ben gericht op uw vraag en probeer hiernaar te handelen. Let op: Intieme massages en masseren op intieme lichaamsdelen zijn hierbij niet bespreekbaar. Tijdens de eerste behandeling, is er een mogelijkheid voor een kennismakingsgesprek indien u dit wenst. U mag natuurlijk helemaal zelf bepalen of u dit wilt.

Laagdrempelig contact

Na de massage wordt u drinken aangeboden zodat u nog even ontspannen kan nazitten.

Een massage op maat

Marco massage biedt zowel zachte ontspanningsmassages als stevige (deep-tissue) massages aan, welke dieper in het weefsel doorwerken. Daarnaast biedt Marco Massage ook sportmassages aan. Voor ieder zijn voorkeur is er aanbod. In alle gevallen wordt gestreefd naar zowel ontspanning in lichaam als in geest.

Bij Marco Massage maar ook bij u thuis

Marco Massage biedt massages aan in een speciaal hiervoor ingerichte kamer in huis. Ook is er mogelijkheid voor massages bij u aan huis. Marco Massage neemt dan zelf een massagetafel en toebehoren mee om u, in uw eigen thuissituatie, een prettige massage te geven. Doordat Marco Massage werkt met massageolie met UV-factor, is het ook mogelijk massages in bijvoorbeeld uw achtertuin te genieten.

Gun jezelf een massage Afspraak maken