info@marcomassage.nl

Hoe massage je slaapritme verbetert

Hoe massage je slaapritme verbetert

We kennen het allemaal wel… slecht slapen. Je bent aan het werk en staat bij het kopieerapparaat met een extra sterke kop koffie waar je er stiekem al iets teveel dan goed voor je is van op hebt die ochtend. Je voelt je duizelig en je ogen vallen bijna dicht van de slaap die je hebt. Je spieren zijn wat stram en je lijf voelt erg zwaar. Door de stress die je ervaart slaap je al weken slecht en juist die vermoeidheid zorgt weer voor meer stress. Je gaat hierdoor naar bed met het idee dat in je in slaap MOET vallen en juist daarom lukt het je maar niet om de slaap te vatten. Als je op je wekker kijkt zie je dat het al 03:00 is en je nog geen oog hebt dichtgedaan terwijl de wekker over een paar uur al afgaat. Dat wordt weer een dag doorkomen……

Gelukkig kan het regelmatig nemen van een massage positieve effecten hebben op jouw slaapritme. Zo is uit studie gebleken dat kinderen met slaapproblemen sneller in slaap vielen wanneer zij voor 15 minuten door hun ouders werden gemasseerd ten opzichte van de controle groep waar de kinderen voorgelezen werden. Aan het einde van dit onderzoek bleek dat de gemasseerde kinderen tegen het einde van het onderzoek niet alleen beter sliepen maar ook actiever en alerter waren overdag.

Uit een ander onderzoek bleek dat de mensen die een relaxte rugmassage kregen, een betere kwaliteit van slaap hadden dan de controlegroep. Dit kan zijn omdat er tijdens massage veel gelukshormonen worden aangemaakt terwijl nou juist de stresshormonen worden verlaagd.

Je slaap is erg belangrijk want goede slaap zorgt voor een betere gezondheid en verhoogd jouw geluk in het leven. Op korte termijn heeft voldoende slaap het effect dat je je beter concentreert en opgewekter bent maar op langer termijn zijn de effecten zelf bepalend voor hart- en vaatziekten.

Het is dus verstandig om regelmatig een massage te nemen zodat jij de kwaliteit van je slaap verbeterd. Daarnaast zijn er nog tal van andere voordelen aan het regelmatig bezoeken van bijvoorbeeld Marco Massage. In andere blogs lees je hier mee over.

Gun jezelf een massage Afspraak maken