info@marcomassage.nl

Hoe voel je je na een massage

Hoe voel je je na een massage?

Een massage ontvangen is natuurlijk in de meeste gevallen een prettige ervaring. Bij Marco Massage wordt ernaar gestreefd dat jij je zowel voor-, tijdens- als na de massage prettig voelt. Zo is het bij binnenkomst belangrijk dat je je meteen fijn voelt en dat doen we door prettige geuren, kleuren en een aangename kennismaking te creëren. Tijdens de massage richten de massages van Marco Massage zich op ontspanning op zowel geestelijk als lichamelijk niveau en dat is heerlijk om te ervaren. Maar hoe voel je je eigenlijk nadat de massage ten einde is gekomen?

Hoe jij je voelt na een massage is per persoon, per klacht en zelfs per sessie verschillend. Je kunt je wellicht voorstellen dat wanneer je lichaam veel spanning heeft opgebouwd en je niet- of niet vaak- naar een masseur gaat, je lichaam hard aan het werk gaat om de opgebouwde spanning, weer af te bouwen.

Jouw lichaam gaat na afloop voor jou aan het werk. De masseur zorgt door druk op het lichaam, dat bloed opnieuw gaat stromen daar waar de masseur een blokkade in jouw lichaam voelt. Hierdoor gaat op cellulair niveau van alles in zijn werking treden. Jouw lichaam is bijvoorbeeld bezig met het opruimen van afvalstoffen. Dit kan, vooral de eerste keer, jou een vermoeid gevoel geven wanneer je de massagetafel verlaat.

Hoofdpijn

Het kan zijn dat je een lichte hoofdpijn ervaart na de massage. Dit komt omdat er meer vocht naar je organen gaat tijdens een massage. Je droogt als het ware dus uit. Hierom is het ook erg verstandig om wat water te drinken na de massage. Bij Marco Massage is er na de massage genoeg gelegenheid om even rustig een glas water te drinken. Je lichaam heeft dit immers nodig en we zien dit als onderdeel van de sessie.

Koud krijgen/trillen

Wat veelal voorkomt bij klanten is dat zij na de massage beginnen de trillen en zich koud voelen ongeacht de temperatuur in de kamer. Dat is best raar want hoe kan je het koud hebben terwijl het binnen 22 graden is?

Doordat je lichaam, bijvoorbeeld 60 minuten, heeft stil gelegen, koelt het af. Het is daarom logisch dat je kouder wordt. Daarnaast heeft je lichaam energie nodig om je lichaam te laten herstellen van de opgebouwde spanning. Het is dus voor je lichaam moeilijk ook je lichaam nog warm te houden. Daarnaast kan het zijn dat opgebouwde emotionele spanning ook zijn uitweg vindt, dit gebeurt vaak door te trillen. In dit geval lijkt het erop alsof je het koud hebt maar is het lichaam aan het trillen om de spanning van zich af te schudden. Geen zorgen want het trillen en de kou is na 10 minuten weer weg.

Emotioneel

In onze huidige maatschappij is het een veelvoorkomende coping-strategie om gevoelens niet toe te laten door vooral te beredeneren vanuit het hoofd. Dit is dan ook vaak al genoeg reden waarom opgebouwde spanning in het beginstadium niet goed genoeg wordt gevoelt, of genegeerd, waardoor chronische klachten kunnen ontstaan.

Tijdens een massage maakt jouw hoofd weer contact met het lichaam, of andersom. Onbewust kan dit best overweldigend zijn omdat je lichamelijke sensaties voelt tijdens de massage die je normaal zou kunnen onder drukken door op je telefoon te scrollen. Daarnaast neemt een massage ook stress weg. Dit kan nou net de blokkade zijn die tussen jou en een eventuele huilbui stond.

Emoties voor, na en tijdens een massage zijn normaal. Dit geeft niet! Wat knap dat je het toelaat.

Nu hoop ik je natuurlijk niet te hebben afgeschrikt voor het nemen van een prettige massage. Want na afloop kan jij je natuurlijk ook voelen alsof je in de zevende hemel bent.

Nu al klaar?

Een veel voorkomende opmerking direct na de massage is dat het voelde alsof de tijd snel voorbij ging. Je hebt je tijdens de massage zo kunnen ontspannen dat je gevoel voor tijd en ruimte als het ware bent kwijtgeraakt en helemaal in het moment hebt gezeten.

Na de massage kan het dan voelen alsof je maar 10 minuten op de massagetafel hebt gelegen, totdat je op de klok kijkt en denkt “hoe kan dat nou zo snel zijn gegaan”.

Blissful

Na de massage, is er een grote kans dat jij je blissful voelt. Het is een liefdevol gevoel van gelukzaligheid , rust en vrede. Je voelt je dankbaar en beseft je ineens dat het ware geluk al binnen in je zit. Ineens kan jij je inleven in die lachende Boeddhabeelden die je wel eens in tuincentra ziet staan. Op zo’n moment vind ik het fijn als masseur je eraan te herinneren dat dit gevoel altijd al in je heeft gezeten en er altijd al is geweest en de massage enkel maar een trigger is voor dit gevoel. Hetzelfde gevoel kan je krijgen door te wandelen in te natuur, dankbaarheid te beoefenen en te genieten van de kleine dingen in het leven.

Ruimte ervaren in je lichaam

Naast dat je je blissful kan voelen, wat te omschrijven is als een soort innerlijke ruimte van liefde binnen in je, kan je natuurlijk ook ruimte in je lichaam ervaren. En dan bedoel ik letterlijk ruimte. Spanning in je spieren betekent verkorte spieren en spierknopen. Door bepaalde massagetechnieken uit te voeren, kunnen de verkorte spieren weer op lengte komen. Veel klanten bij Marco Massage ervaren dit alsof er meer ruimte in hun lichaam is gekomen. Dit geeft een vrijer gevoel van bewegen zonder verkramping of pijn. Hoe frequenter jij je laat masseren, des te meer ruimte jij zult ervaren doordat je spieren steeds soepeler worden.

Voldoening

Een massage kan veel voldoening geven nadien. Je kan het gevoel krijgen dat je trots bent op jezelf. Hoe fijn is het dat je tijd en geld hebt besteed aan je gezondheid. Veel mensen willen het maar jij doet het en daar mag je trots op zijn!

Massages zijn gezond voor zowel lichaam als geest. Het is een cadeautje van jezelf aan jezelf. Nadien kan het zijn dat je bijwerkingen krijgt zoals hoofdpijn, koude en emoties. Gelukkig zijn deze bijwerkingen vaak met tien minuten weer weggeëbd. Wat je daarvoor in de plaats krijgt is een gezond en soepel lichaam en ontspannen geest. Je kunt ruimte in je lijf ervaren, voldoening krijgen en je gelukzalig voelen.

Je bent maar een massage verwijdert van deze prettige voordelen!

Voor jouw welverdiende ontspanning boek je hier een massage.

Gun jezelf een massage Afspraak maken