info@marcomassage.nl

De stap van het nemen van een massage

De stap van het nemen van een massage

Een massage krijgen is natuurlijk heerlijk. Als je er aan denkt alleen al kom je in een lichtelijke ontspanning. Je ziet jezelf al helemaal liggen, badend in geluk en zaligheid totdat er andere stemmetjes in je hoofd zich met dit heerlijke idee gaan bemoeien……
Moet ik hier wel je geld aan uitgeven? Ben ik niet te ontevreden over m’n lichaam om het in iemand anders z’n handen te geven? Word ik niet emotioneel en mag dat überhaupt wel? Wat nou als een masseur andere bedoeningen heeft?

Een betrouwbare masseur

Om met de laatste vraag als eerste te beginnen… Ga nooit op marktplaats kijken voor het vinden van een masseur. Vaak zijn dit masseurs die andere diensten aan bieden dan een professionele massage. Dit is niet alleen ongewenst maar ook zeker illegaal. Ga in plaats hiervan naar een masseur met goede reviews op google, waarvan je weet dat anderen er ook blij mee zijn en waarbij jij een goed gevoel krijgt wanneer je de website ziet. Twijfel je dan nog? Vraag de masseur of je eerst een klein telefonisch gesprekje met hem/haar kan hebben om te weten te komen hoe de massage in zijn werk gaat en wie jouw masseur is. Ik weet zeker dat je op deze manier een betrouwbare masseur vindt die professionele en etisch te werk gaat.

Moet ik mijn geld uitgeven aan een massage?

Of jij je geld moet uitgeven aan een massage, kan ik eigenlijk niet voor jou beantwoorden. Natuurlijk is het belangrijk dat je nadat je je geld uitgeeft aan een masseur, je voldoende eten en drinken kan betalen en natuurlijk is het fijn dat je ook je huur of hypotheek iedere maand kunt afdragen. Maar echt als luxe hoeft massage niet perse te worden gezien. Vooral in de huidige snelle maatschappij waarbij we steeds minder met onszelf bezig zijn en steeds meer met anderen, vooral op social media, is het verstandig om regelmatig bij jezelf in te checken. Een massage maakt je gelukkig op zowel geestelijk als lichamelijk niveau.

Hoe zit dat met emoties?

Het kan zijn dat je tijdens een massage emotioneel wordt. Of dat ook daadwerkelijk gebeurt is natuurlijk maar de vraag. Zit jij goed in je vel en voel je je gelukkig? Dan zal de kans iets minder groot zijn maar mocht jij wat prikkelbaarder zijn of een moment in je leven hebben waarin jij je minder fijn voelt, kan het zijn dat dit op de massagetafel geuit wordt. Dit is niet erg en hoort bij de ontspanning. Een goede masseur maakt hier ruimte voor en zorgt ervoor dat jij in alle veiligheid je geborgen genoeg kan voelen om dit te laten wezen. Hoe eng het ook lijkt van tevoren… Ik weet zeker dat je daarna opgeluchter bij de masseur vandaan komt.

En als ik ontevreden ben over mijn lijf?

Als masseur heb ik regelmatig contact met mensen die niet durven te komen vanwege hun lichaam. Ze schamen zich bijvoorbeeld over hun omvang en denken dat ik niet zit te wachten op iemand die niet rechtstreeks uit een modeblad komt lopen. Als masseur word ik vaak geraakt door mensen met deze gedachtes en daar waar ik dit soort gedachtes zelf niet ken, kan ik me goed voorstellen dat dit voor iemand een ontzettende drempel is. Bij Marco Massage is iedereen van harte welkom. Hoe jij eruit ziet doet niet af aan het feit dat jij net zoveel liefde en aandacht mag verdienen als ieder ander. Wees dus welkom in welke shape je dan ook verkeert.
Kortom kunnen er dus veel vragen in je opkomen die je weerhouden van het nemen van een massage. Het is erg jammer wanneer je je zou laten leiden door deze angstgedachtes. In plaats daarvan mag je erop vertrouwen dat je weet wat je wilt en mag jij jezelf dit cadeau geven.

Gun jezelf een massage Afspraak maken