info@marcomassage.nl

Hoe vaak moet ik een massage nemen?

Hoe vaak moet ik een massage nemen?

Een veel gestelde vraag na afloop van een massage is wat ik klanten aanraad qua frequentie. Hoe vaak moeten ze terugkomen en in welke tijdsperiode?

Dit is eigenlijk een moeilijk te beantwoorden vraag in eerste instantie al omdat ieder mens uniek is en mensen in verschillende omstandigheden leven. Daarnaast kan ik je wel adviseren om elke week twee massages te nemen maar als dat betekent dat je aan het einde van de maand platzak bent, schiet dit natuurlijk ook aan zijn doel voorbij. Het is dus lastig om een eenzijdig antwoord te geven. Toch zijn er wel bepaalde richtlijnen voor bepaalde categorieën waar mensen op dat moment in hun leven in onder te verdelen zijn.

De gezonde mens

Zit je lekker in je vel en wil je dit ook lekker zo behouden? Slaap je goed? Eet je goed en drink je voldoende? Heb je niet meer stress dan je aan kan en sport jij daarnaast op een normale frequentie? Als jij je hierin kan vinden wil ik je ten eerste feliciteren! Goed bezig! Fijn dat het goed met je gaat! Ook al heb je soms zelf niet in de hand dat je ook mindere tijden zal kennen in je leven, kan je natuurlijk het lot wel een handje helpen. Voor jou is een massage van een keer per maand raadzaam. Geniet van het prettige cadeautje waar jij jezelf maandelijks op mag trakteren.

Hoog aan het pieken op je werk en/of thuissituatie

We kennen allemaal wel de momenten waarop we ons net iets minder energiek voelen. Er speelt bijvoorbeeld een hoop op je werk en/of je privéleven waardoor je je gejaagd en gestrest voelt. In deze periode maakt jouw lichaam teveel cortisol aan, wat het nodig heeft om te blijven functioneren in stressvolle situaties en levensgebeurtenissen. Op zulke moment is het raadzaam om iedere week een massage te boeken. De massages hebben als invloed dat ze ervoor zorgen dat de cortisolspiegel verlaagd, je beter gaat slapen en je minder gejaagd voelt. Vanuit die rust, neem je vaak ook beter beslissingen.

Fanatieke sporters

De echte fanatiekelingen, welke bijvoorbeeld meer dan 4 keer per week zware krachttraining doen, doen er goed aan om iedere week 2 maal gemasseerd te worden. Dit zodat afvalstoffen zich niet ophopen en de kans op blessures wordt verminderd.

Mensen met fysieke (chronische) klachten

Heb jij al jaren lang last van rugpijn en is dit al erg lang een probleem in jouw dagelijks functioneren? Ben jij uitbehandeld bij de fysio en wil je echt van je klachten afkomen?  Voor jou is het de beste optie om een traject te nemen. Neem je klachten serieus en investeer in het behandelen en afnemen van deze klachten. Voor jou kan het wellicht helpen om in het begin iedere week terug te komen voor 5 a 6 weken lang. Schrik hier echter niet van! Je lichaam heeft er jaren over gedaan om deze klachten op te lopen en heeft ook lang nodig om te herstellen. Geef het de tijd en investeer in een gezondere jij!

Gun jezelf een massage Afspraak maken